woensdag 20 augustus 2014

Bob Dylan album voor album #22: Shot Of Love

Algemene informatie:

Releasedatum: 10 augustus 1981'
Opnamedata: maart - mei 1981
Duur: 40:15
Producer: Chuck Plotkin en Bob Dylan

 Shot Of Love' heb ik in de zelfde luistersessie als 'Saved' voor het eerst gehoord. Eigenlijk hangt aan
deze plaat dus een beetje hetzelfde verhaal. Ik was 8 jaar, had bijna geen muzieksmaak, enz.  enz. Maar toen de cd naar binnen schoof en ik de stem van Dylan hoorde, begon als het ware een hobby die meer dan 6,5 jaar een belangrijk deel van mijn leven uitmaakt en ik eindelijk een verzameling kon beginnen waar ik niet na een half jaar interesse in verloor. Eigenlijk wil ik net als 'Saved' niet ingaan op teksten, nummers of wat dan ook. Ik wil verder borduren op het verhaal waar ik met 'Saved' aan begonnen ben. Waar was ik gebleven? Oh ja, de liefde voor muziek begon. In die 6,5 jaar sinds dat mijn liefde voor muziek begon is veel veranderd. Ik kon doordat ik veel naar muziek luisterde en films keek op m'n tiende Engels volgen en redelijk goed spreken. daarvoor luisterde ik niet naar de boodschap in nummers. Als er maar iets hard op een album stond was het al gauw goed. Maar toen ik Dylan fameuze teksten begon te begrijpen, vond ik op veel vragen antwoord. Doordat ik compleet anders in elkaar zit dan andere kinderen van mijn leeftijd, begon ik als snel met vragen aan mezelf te stellen. Dylan en andere muziek gaven daar vaak precies de goede antwoorden op. Ik ontdekte dat er meer albums bestonden dan 'Shot Of Love' en besefte me hoezeer ik me tekort had gedaan door niet naar andere periodes uit Dylans oeuvre te luisteren. Maar toch, ieder keer al ik 'Shot Of Love' opzet denk ik weer terug aan die tijd en hoe snel ik hem door en door kende. Ik weet precies welke noot komt, welk nummer er opvolgt.Daarom durf ik me niet te laten be├»nvloeden door zoveel beroemde muziekcritici die 'Shot Of Love' tot op het bot afkraken en eigenlijk snap ik volledig dat Dylan veel beter kan dan dit. Maar door mijn verhaal wat erachter schuilt geniet ik van deze plaat op een manier die ik met geen enkele andere heb.

Cijfer: je raadt het al, een 10            

2 opmerkingen:

  1. Every Grain of Sand, is voor mij nog steeds 1 van mooiste nummers. Niet alleen qua tekst, maar vooral ook door de opbouw van de melodie lijn en natuurlijk met de tweede stem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'Every Grain Of Sand' is ook een van mijn favoriete nummers. Dit is voor mij een nummer wat ik honderden keren kan horen, maar nooit oud wordt. Iedere keer als ik het hoor raakt ie me diep.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...