365 dagen lang muziek

Het is vandaag vrijdag 17 april 2015, het is vandaag precies één jaar geleden dat ik dit blog begonnen ben.
Die bewuste dag was 17 april 2014, toen schreef ik m'n allereerste berichtje. Nu, 365 dagen later, is dit blog uitgegroeid tot één van de belangrijkste dingen in m'n leven. Een format waar ik perfect m'n twee grootste hobby's kan combineren, schrijven en muziek.

Dit blog begon in eerste instantie als een blog voornamelijk gericht op Bob Dylan met hier en daar een aantal losse berichtjes over andere muziek. Als eerste recenseerde ik bijna alle officiële albums van Bob Dylan, hiervan zijn 36 delen verschenen, later waagde ik me eraan om z'n songteksten te analyseren, hiervan zijn 31 delen verschenen. Dit blog kreeg een meer algemene richting toen ik begon met de serie 'Op de draaiatfel', hierin bespreek ik albums van allerlei artiesten, groepen en genres. Van Simon & Garfunkel tot Art Blakey, van Dire Starits tot U2, van rock tot jazz. In deze serie wilde ik aan jullie, de lezers, laten lezen wat muziek met me doet, wat voor een impact een album en nummers op me kunnen hebben. En ja, muziek is hetgeen wat het meeste in me kan losmaken, het hoort zelfs tot de belangrijkste dingen in m'n leven. De teller van 'Op de draaitafel' staat inmiddels op 46 delen, waar er als het aan mij ligt nog velen van zullen volgen. In 'Gedachten over Dylan' deel ik zo eens in de zoveel tijd een anekdote over Bob Dylan, over wat ik met een album heb, soms een nummer, soms ook gewoonweg rare gedachtespinsels die over de man in m'n hoofd spoken, vandaar ook de titel.

Tevens wil ik nog een aantal mensen bedanken. Allereerst Tom Willems, de auteur van de grootste Bob Dylan gerelateerde blog in Nederland. Al ver voor dat deze blog begon ben ik mailcontact met hem aangegaan. Ongeveer tweeënhalf jaar hebben we nu dat mailcontact, waarvoor veel dank. Ook Frits Tromp, auteur van de blog 'Een ander zelfportret' en 'Fritstromp.nl'. Ook met hem heb ik nu een half jaar mailcontact en ik heb veel steun en goede tips van hem mogen ontvangen. Ook Henk van Dijk wil ik bedanken, hij is degene die het talent voor schrijven in me gezien heeft, waarvoor veel dank. En natuurlijk wil ik ook jullie bedanken, de lezers. Voor de leuke reacties en tips. Jullie hebben me de mogelijkheid gegeven om te doen wat ik leuk vind en dat is iets waar ik altijd dankbaar voor zal zijn.

De teller van het totaal aantal berichten staat inmiddels op 273 met dit bericht erbij 274. En ik heb goede hoop voor de toekomst. Ik loop met talloze ideeën voor nieuwe berichten/series in m'n hoofd en muziek is een onuitputbare bron om inspiratie uit te kunnen halen. En als iemand nog tips heeft of gewoon z'n verhaal over een album, of nummer wil vertellen, mail naar marnixdeboer@hotmail.com of je kunt ook altijd een reactie achterlaten. Wat mij betreft is het einde nog lang niet in zicht...            

Reacties

 1. Ha Marnix,
  Gefeliciteerd met het eerste jaar. Blijf vooral doorschrijven.
  Tom

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan jochie, ik sen kei-fier op aw.
  Papa

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts