Songtekst van de dag #3: Dark Eyes

Eerst even een korte mededeling.
Ik heb de tip van Tom Willems gekregen dat het niet verstandig is om songteksten op de blog te plaatsen i.v.m. copyrights. Daarom zal ik voortaan een link van de plek waar de songtekst te vinden is plaatsen. Ik raad het aan om eerste de songtekst te lezen voor het bericht, zo is er iets te snappen van mijn woorden.
Klik hier om de songtekst te lezen

'Dark Eyes 'is voor mij eigenlijk het enigste wat me geraakt heeft en raakt op het album 'Empire Burlesque'. Wat een afsluiter na al het disco-geëxperimenteer. De tekst is erg mysterieus; wat zou hij bedoelen met 'Dark Eyes? De ogen van critici misschien. Ook is er niet een verband te vinden tussen de losse kreten wat ie voelt en ziet. De strofe die me altijd doet afvragen wat hij bedoelt en waar hij op dat moment was is: 'They tell me revenge is sweet and from where they stand, I’m sure it is'. Nog eens, wat bedoelt ie. Ze zeggen dat wraak zoet is. Dan zou je verwachten dat er een tegenargument komt dat die stelling ontkracht, dat verwacht je wel van de vredelievende Dylan. Maar nee, hij beaamt het juist. Wat het nog ondefinieerbaarder maakt is dat het alleen zou gelden op de plek waar hij nu staat. Nog eens, waar staat ie dan? Allemaal vragen die in me opkomen. Misschien stond Dylan wel nergens, misschien is het een droom die hij probeert te beschrijven. De afsluiter van de tekst vind ik erg mooi. 'A million faces at my feet but all I see are dark eyes'. Dit is het enige stukje tekst waar ik me iets bij kan voorstellen. Het overzicht niet meer hebben en je alleen kunnen focussen op het ene wat het meest in je hoofd zit.

Als een tekst dit bij me oproept is het goed; de kracht van een singer-songwriter moet zijn dat er geen touw aan de tekst is vast te knopen en je zelf je eigen conclusie eraan kunt geven, naar mij mening dan. 

Reacties

 1. zijn tegenstanders vinden de smaak van wraak zoet, en vanuit hun standpunt zal dat zijn, zo zegt hij... en die donkere ogen behoorden een droevige vrouw (prostituee?) die hij tegenkwam op de gang naar zijn hotelkamer waar hij in opdracht van Arthur Baker nog een akoestisch liedje zou schrijven voor het zo vreselijk misgelopen album vol nummers die beter verdiend hadden dan een disco behandeling en misschien ziet hij in haar al die donkere ogen van de wereld voor hem (ook in zijn publiek), verdwaald en wanhopig... (?)
  groet hans a

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een mooie analyse. Ik denk dat we wel nooit zullen weten waar die 'Dark Eyes' voor staan. Het speculeren erover maakt het misschien nog leuker dan als we het wel zouden weten. Ik ben het volledig met je eens over de rest van het album. Als je bv. luistert naar de versie van 'Tight Concetion' op de bootleg 'Supper Club' hoor je hoe mooi het album had kunnen zijn. Overigens wat je zei op 'KOHD' laat zich goed vertalen naar de tekst, aangezien er ook een verwijzing naar wapens in zit. Goed iedereen heeft zo zijn persoonlijke opvatting.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts