'Ook ik veroordeel u niet'

De intolerante predikant

's Morgens vroeg kwam Jezus bij het Mediapark en een menigte mensen kwam naar Hem toe. Hij ging zitten en onderwees hen. Journalisten​ brachten een predikant bij Hem die op ​intolerantie​ betrapt was. En toen ze hem in het midden hadden doen staan, zeiden zij tegen Jezus: 'Meester, deze is op heterdaad betrapt intolerant te zijn. De media hebben ons geboden zulke mensen monddood te maken. U dan, wat zegt U?' En dit zeiden zij om Hem te verzoeken, opdat zij iets hadden om Hem aan te klagen. Maar ​Jezus​ bukte en schreef met een een krijtje op de stoeptegels.
Toen zij Hem dit bleven vragen, richtte Hij Zich op en zei tegen hen: 'Wie van u zonder ​zonde​ is, laat die als eerste beschuldigen. Opnieuw bukte Hij en schreef op de stoeptegels.' Toen zij Jezus gehoord hadden en in hun geweten overtuigd waren, gingen zij weg, de één na de ander, te beginnen bij de oudsten tot de laatsten. ​Jezus​ werd alleen achtergelaten, en de predikant die in het midden stond.

Jezus​ nu richtte Zich op en toen Hij niemand zag dan de predikant, zei Hij tegen hem: 'Man, waar zijn die aanklagers van u? Heeft niemand u veroordeeld?'
En hij zei: 'Niemand, Heere.' En ​Jezus​ zei tegen hem: 'Ook Ik veroordeel u niet; ga heen en oordeel niet meer.
(Naar: Johannes 8:2-11)

Reacties

Populaire posts