Gedachten over Dylan #39: Dylan in Carré en het 'luisterlijstje'

Nog twee dagen en ik bevind me in Carré, om te luisteren naar mijn muzikale held Bob Dylan, als ik
hem zo mag noemen. Ter voorbereiding op het concert luister ik nu naar "Love &Theft". Een prachtig album waar ik veel te weinig naar luister. Eigenlijk komt Dylan in het algemeen te weinig langs. Ik heb nog twee dagen om me 'in te luisteren'. 'Tempest' en 'Shadows in the Night' moet ik sowieso luisteren. En wat nog meer? Ja, er is zo veel om uit te kiezen. Ik verlang, om het gedramatiseerd te zeggen, naar 'Saved'. En in de muziek laat ik me altijd meer leiden door mijn hart dan mijn verstand en dus komt dit album ook op het 'luisterlijstje'. Ik moet de setlist van de afgelopen concerten er even bij pakken en dan maak ik een selectie van albums en nummers.

Het is bijna onwerkelijk, zo dichtbij is het concert. Ik herinner me het nog goed. 30 oktober 2013, iets meer dan twee jaar geleden, stond Dylan in de HMH en ik mocht daar bij zijn. Wat een ongelooflijke indruk maakte dat concert toen op me. En ik twijfel er niet aan dat het concert wat gaat komen net zoveel indruk al dan niet meer indruk op me zal maken. Ik ben ontzettend blij dat Dylan een aantal nummer van zijn laatste plaat speelt. Dylan bewijst hiermee dat hij ook in de vocale jazzmuziek thuis is en ik vind dit verre van erg. Jazz is mijn muziek, daar maak ik geen geheim vind. En Dylan is voor mij de grootste muzikant, daar maak ik ook geen geheim van. Een combinatie van mijn muziek en mijn muzikant, als ik Dylan zo mag noemen, is een combinatie om van te dromen.

"Love & Theft" speelt rustig verder. Ik ben een fan van het recente werk van Bob Dylan. Zijn stem de muziek de nummers alles klopt. Hetzelfde geldt voor 'Time out of Mind', al is die niet meer zo recent, 'Modern Times', 'Together Through Life' en 'Tempest. 'Shadows in the Night' is weer een verhaal apart, maar minstens net zo goed. Nu ik de titel van 'Together Through Life' heb gedraaid voel ik ook de behoefte om die te luisteren; die komt er dus op het lijstje bij. 'Tempest', 'Shadows in the Night', 'Saved' en 'Together Through Life'. En eigenlijk moet 'Blood on the Tracks' ook nog aan het lijstje toegevoegd worden.

Welke numers zal Dylan vrijdag spelen? Volgt hij zijn setlist, die de afgelopen tijd toch wat veranderingen heeft doorgemaakt. Of gooit hij de boel volledig om en verrast hij ons? De setlist is ontzettend goed, maar een verrassing is ook nooit weg. Nee, ik zeg het verkeerd, wat Dylan ook speelt, hij zal me altijd verrassen. Zelfs al draai ik een album wat ik al honderden keren heb geluisterd, zelfs dan verrast hij me nog. 

Enfin, ik ga verder met luisteren. Wat voelt het goed om weer terug van weg geweest te zijn. En wat voelt het goed om weer over muziek en Dylan te schrijven...

Reacties

 1. Heel veel luisterplezier, Marnix ! Doe hem de groeten 😉. Ben erg benieuwd naar jouw oordeel. In Oktober 2013 heb ik hem ook gezien en vond het ook een fantastisch concert, jammer deze keer niet. Misschien een volgende keer. Groeten, Willem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel luisterplezier, Marnix ! Doe hem de groeten 😉. Ben erg benieuwd naar jouw oordeel. In Oktober 2013 heb ik hem ook gezien en vond het ook een fantastisch concert, jammer deze keer niet. Misschien een volgende keer. Groeten, Willem.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer, Willem dat het deze keer niet is gelukt. Waarschijnlijk duikt er over een tijdje wel weer een opname op en kun je er alsnog van genieten. Natuurlijk is dat niet hetzelfde als er echt bij zijn, maar toch, de sfeer blijft hetzelfde. Ik moet weer een keer luisteren naar mijn cd'tje van het conert in 2013. Inderdaad een lrachtig concert.

   Verwijderen
 3. Cdtje van het concert uit 2013 hmh? Kan ik daar ook aan komen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Cdtje van het concert uit 2013 hmh? Kan ik daar ook aan komen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk is het concert even fenomenaal als in Brussel afgelopen zondag. Dat was echt fantastisch!
  Voor mij was het de eerste keer dat ik Bob Dylan zag, en met zekerheid kan ik zeggen dat dit het beste concert was dat ik al ooit zag.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts