Songtekst van de dag #19: Senor (Tales Of Yankee Power)

Klik hier om de songtekst te lezen.

Ongeveer rond de periode dat Dylan zoals hij zelf heeft gezegd een ontmoeting met Jezus heeft gehad, kwam dit nummer op het album 'Street Legal' uit. Dylan heeft in de jaren-70 als het ware een zoektocht naar een religie gehad en zo'n beetje iedere welbekende uitgeprobeerd. Señor laat zich in het Nederlands vertalen naar heer. misschien bedoelde hij wel de Heer, je weet het niet. Als de Heer de betekenis is, zou je dit nummer kunnen interpreteren als een uitroep naar hem. Een beetje zoals in 'Knockin' On Heaven's Door', mocht je de '' Songtekst van de dag' hierover willen lezen klik hier.
Ik wil vooral niet te veel de 'teksttolk' uit hangen; het belangrijkste is de uitleg die de luisteraar zelf eraan geeft en niet die van een ander.

Waar het natuurlijk om draait is dat dit nummer mij en misschien jou raakt. Wat de boodschap dan ook mag zijn. 

Reacties

  1. Natuurlijk is het 'Heer', toevalligheden zijn zeldzaam bij hem. Door het voor de hand liggende woord 'Lord' te vermijden dwingt hij de luisteraar tot meer onderzoek. Het 'gesprek' , wat de song is, maakt dat nog duidelijker. Door 'Senor' te gebruiken krijgt de inhoud juist meer gewicht, een geniaal idee. Met andere woorden: we weten het wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts